Sponsoring

Steun ons Kasteelonderzoek !

Vanaf 2015 zijn we met een enthousiaste groep vrijwilligers, onder leiding van archeologen, aan de slag gegaan voor een gedegen onderzoek naar de resten van het Kasteel van Wouw.
Dat onderzoek vond plaats op het kasteel terrein en in het archeologisch depot te Bergen op Zoom. Na vier jaar zijn we trots op het vele werk dat is verricht, maar we zijn nog niet klaar!!

Nu is het voor ons belangrijk om te weten wat de herkomst is van de gevonden materialen, zoals bijvoorbeeld de leeftijd van houten fragmenten. Dit onderzoek is mogelijk met een koolstofdatering, C14. Ook willen we de gevonden organische stoffen, zoals graan- en stuifmeelkorrels laten onderzoeken met behulp van een dendrologisch onderzoek. Onderzoek naar plantenresten door middel van archeobotanisch onderzoek geeft ons een beeld van de vegetatie op de plaats van het kasteel. Wij hopen dat wij ons hiermee een beeld kunnen schetsen over het leven op het kasteel in de eerste jaren van zijn bestaan.

U begrijpt dat dit werk niet door onze vrijwilligers kan wordenuitgevoerd, dat moet gebeuren in diverse laboratoria in zowel binnen- als buitenland. Die onderzoeken zijn duur en kunnen niet uit onze huidige eigen middelen worden betaald.

Wilt U ons meehelpen de geheimen van het Kasteel van Wouw te ontdekken, steun ons dan en maak uw donatie over op Rek.nr. NL27RABO0131947990
t.n.v. Stichting Kasteel van Wouw.


 


Voor onze gegevens behorende bij de ANBI Status klik hier.


Copyright: Stichting Kasteel van Wouw